Welkom bij EUROCITIES 2009 Stockholm!

Welkom bij EUROCITIES 2009 Stockholm!

We zijn verheugd aan te kondigen dat EUROCITIES 2009 Stockholm, de belangrijkste conferentie van het EUROCITIES-netwerk, zal plaatsvinden van 25-28 november. Het thema van de conferentie van dit jaar is Urban Challenges – Sustainable Solutions en zal zich richten op klimaatverandering en economische groei, die gekoppeld is aan die van het Zweedse voorzitterschap van de Europese Unie.

Alle grote steden delen de verantwoordelijkheid om gemeenschappelijke oplossingen voor deze uitdagingen te ontwikkelen. De EUROCITIES 2009-conferentie in Stockholm biedt de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en innovatieve ideeën te delen: samen kunnen we het verschil maken.

Stockholm staat bekend om zijn baanbrekende milieuoplossingen en hoe deze kunnen fungeren als motor voor hoge economische groei. De conferentie richt zich hierop en op hoe lokale overheden in alle gebieden rekening moeten houden met de effecten van klimaatverandering bij het nastreven van economische groei. Tijdens onze gesprekken zoeken we naar manieren om duurzame oplossingen te vinden voor de pijlers van onze samenleving:

● Mensen ● Zaken ● Wetenschap ● Cultuur

Aangezien Stockholm net is uitgeroepen tot Europese Groene Hoofdstad 2010, is de timing van de conferentie bijzonder geschikt.

EUROCITIES 2009 vindt plaats in het kader van het Zweedse voorzitterschap van de Europese Unie en de Zweedse premier Fredrik Reinfeldt heeft belangstelling getoond voor de bijeenkomst.

Välkommen tot Stockholm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *